Radiotalasni Lifting Lica

NAJEFIKASNIJI NEHIRUŠKI TRETMAN ZA PODMLAĐIVANJE LICA,VRATA I DEKOLTEA 

KOJIM OSOBAMA JE NAMENJEN?

Radiotalasni lifting preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga ali ne i hiriršku intervenciju. Obavlja se preventivno, od 25.te godine života, zbog sprečavanja preranog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje već vidljivih bora i zatezanje opuštene kože. 

KAKO SE TRETMAN IZVODI?

Postupak je jednostavan, potpuno bezbedan, bezbolan i ne zahteva nijednu formu anestezije. Preko regije koja se tretira nanosi se gel, zatim se prelazi malim 1kupolastim elektrodama, koje isporučuju toplotu u dubinu kože, tako se površina kože ne zagreva. 

ŠTA SE DEŠAVA U KOŽI?

Za održavanje mladolikog izgleda presudno je prisustvo kolagena i elastina u koži, već od 25.te godine značajno se smanjuje njihovo stvaranje, koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore. Radiotalasi toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, a ispravljene spirale već prisutnog kolagena kontrahuju, što dovodi do momentalnog zatezanja kože , tako da se efekat liftinga vidi odmah nakon prvog tretmana.

Na čelu i oko očiju, sitnije bore nestaju, a duboke postaju značajno pliće, nazolabijalne brazde se smanjuju, i koža zateže. U predelu vrata prvo se uočavaju promene starenja kože, nakon radiotalasa značajno se popravlja njen kvalitet.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

Dugotrajni rezultat u redukciji bora i zatezanju kože postiže se serijom od 3-4 tretmana, u vremenskom razmaku od mesec dana, zbog kumulativne sinteze novog kolagena i elastina. U zavisnosti od starosne dobi i stepena izraženih bora, za održavanje postignutog efekta, preporučuje se 1 do 2 tretmana godišnje. Efekat je uočljiv odmah nakon tretmana kao rezultat radiotalasima izazvane kontrakcije kolagena i elastina, a drastično raste nakon drugog tretmana kao rezultat intezivne sinteze kolagena i elastina podstaknute dejstvom radiotalasa.

DA LI POSTOJE OGRANIČENJA ZA OBAVLJANJE TRETMANA TOKOM GODINE?

Za razliku od lasera sunce ne predstavlja kontraindikaciju za rad tako da se obavlja tokom čitave godine. Važno je znati da se tretman može raditi tokom cele godine bez ikakvih ograničenja, jer radiotalasna tehnologija nema veze sa laserskom kojoj su letnji meseci kontraindikacija za rad. 

ŠTA DOBIJAMO RTL-om LICA?

Prvi utisak je da lice počinje da izgleda svežije i odmornije. Drastično se popravlja kvalitet same kože, njena hidratacija, tonus, brisanje sitnijih i umanjanje dubokih bora, sa podizanjem tonusa kože obraza i smanjenjem nazolabijalnih brazdi. 

GDE SE STAVLJA AKCENAT RADA U TOKU TRETMANA?

U toku liftinga lica akcenat rada je na predelu obraza, nazolabijalnih brazdi dela oko usta, s tim što se u toku tretmana podjednako dobro tretiraju, i predeo čela, bore oko očiju, kao i donji i gornji kapci.

DA LI JE TRETMAN BOLAN?

Tretman je bezbolan i prijatan i traje u proseku 45 min. 

KAKO SE KOŽA ’PONAŠA’ NAKON TRETMANA?

Nakon tretmana prisutno je samo blago crvenilo tretiranih zona koje se povlači nakon sat vremena, i blago otok zone oko čiju sa donjim kapcima koji se povlači u toku prvog dana, tako da se klijent odmah uključuje u svakodnevne aktivnosti.

DA LI RTL DRUGAČIJE DELUJE KOD MUŠKARACA?

Kod muškaraca efekat je bolji za 25% zbog testosteronom stimulisane sinteze kolagena i elastina.

Tek kada uradite tretman uverite se zašto je RTL najsavremeniji i naefikasniji nehiruški lifting na svetu.

Radio talasni liftin sprovode strukovni fizioterapeut i fizioterapeut specijalista.